0165 - 51 86 72
Watermolen 4B
4751 VK Oud Gastel

Ruim 50 jaar betrouwbaarheid
kwaliteit & service
Aggregaten voor
de leidingbouw
24/7 service -
ook op lokatie

Mobiele Energie Opslag Systemen - ESS Energy Storage System

Wij denken dat stroom op lokatie er de komende jaren héél anders uit gaat zien in Nederland. Net als in de automobielindustrie gaan de ontwikkelingen hard en zijn HYBRIDE of 100% emissievrije stroomunits enorm in opkomst. MOSA is er in geslaagd om zelf in NL geproduceerde mobiele "Energie Opslag Units" op de markt te brengen die zich inmiddels dagelijks in de praktijk bewijzen als betrouwbaar systeem. 

Hoe zit het in elkaar? Zonder heel technisch te worden, staan er in een aggregaat omkasting geen motor + generator meer maar inverters (omvormers eigenlijk) & accu's. Geen rakettechnologie dus, het allerbelangrijkste is om stuk voor stuk componenten van topkwaliteit toe te passen met gegarandeerd lange levensduur. Daar zijn we in geslaagd, alle onderdelen worden naar onze specificaties gebouwd, omdat we zeker willen zijn dat het goed is, robuust is en tot in lengte van jaren probleemloos mee kan. Fijn voor u vanwege optimale  bedrijfszekerheid, fijn voor ons want dan hoeven we er zo min mogelijk achteraan te rijden. 

Hoe kan het voor mij werken? Heel simpel; mét of zonder separate generator. U  kunt ervoor kiezen autonoom stroom af te nemen van de ESS en 's avonds aan het net weer bij te laden. Ook kan de ESS gekoppeld worden aan een generator, die standby staat om automatisch bij te springen als er meer power gevraagd wordt. Deze hybride oplossing draait bij meerdere van onze klanten, referenties op aanvraag, in de praktijk zien werken kan ook! Echt leuk wordt het als u wilt koppelen aan zonnepanelen en windmolens, dit levert nóg meer milieuwinst op. Heeft u al generatoren (van welk merk dan ook) en wilt u deels emissieloos werken? Prima idee, kan allemaal! Zo zijn er nog veel meer toepassingen maar dat zou nu te ver gaan.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een ESS? Geen brommende generator meer, ESS is fluisterstil! Geen brandstofkosten, geen CO2 uitstoot en verwaarloosbare onderhoudskosten. Bij hybride toepassing enorme daling van de brandstofkosten en CO2 uitstoot! Geen servicebeurten, filters, olie,  kleppen stellen, dichtgekoekte uitlaten en zo kunnen we nog veel meer verzinnen.  

En de prijs? Valt reuze mee, aanschafprijs in een paar jaar terug verdienen vanwege beparing op brandstof- en onderhoudskosten is heel realistisch. 

Hoe verder? MOSA heeft inmiddels 3 scherp geprijsde standaard ESS units op de markt. Kunnen snel geleverd worden, het besparen kan dan beginnen. Echter, anders dan bij een standaard aggregaat, is een ESS heel gemakkelijk op maat te maken voor úw specifieke toepassing. Daar valt een enorme winst te behalen in aanschaf en operationele kosten. Onze benadering is om samen met u in kaart te brengen wat u nodig heeft en wat het beste is. Wat is de afname en hoe lang? Zijn er pieken te verwachten? Wat draait er op? Als we dit weten, komen we tot een advies en berekening wat het u oplevert t.a.v. emissie verlaging en brandstofbesparing.

Welke toepassing? Bouwplaatsen, evenementen, verhuur, back up noodstroom, thuis c.q. vakantiewoning (bijvoorbeeld i.c.m. zonnepanelen/windenergie), pieken opvangen, inbouwen (service)auto of vrachtwagen, complexe off grid oplossingen, opslag van overcapaciteit zonnenpanelen, etc. etc. 

Nieuws

 • 28 oktober 2020

  MOSA introduceert ESS zero emission oplossingen!

  Sinds een paar maanden draaien onze mobiele energie opslag systemen naar tevredenheid op bouwplaatsen!

  lees meer...

 • 09 april 2020

  Corona update

  Graag delen wij met u onze maatregelen inzake Corona.

  lees meer...

 • 03 februari 2020

  Meest compacte dual welder ter wereld!

  Praktijktest TS2x280 Evo door lassers van Jos van der Lubbe BV

  lees meer...

 • 12 december 2019

  Fijne Feestdagen!

  Wij zijn gesloten van 23 december t/m 5 januari, we zien of horen u graag in het nieuwe jaar!